Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Je machr na svůj obor, ale neumí to s lidmi. Umí to s lidmi, ale pracovně to vázne.

Umí všechno a lidi ho mají rádi. Takoví můžou být naši šéfové. I když v tom třetím případě méně často. Ale mezi tím vším je svět manažerů mnohem pestřejší. A to hned o několik druhů. Hele!

 

Mikromanažerský maestro

Tenhle manažerský dirigent, urputnější než Rafael Kubelík, vám neustále říká, jak máte dýchat, sedět a kdy si chcete odskočit. Ví, co děláte. Ví to až příliš dobře. Hojně se vyskytuje v menších firmách, takže vám dýchá na záda i na záchodě.

 

Kávový guru

Možná ani netuší, jak se jmenujete, protože tráví většinu dne v kavárně nad lungem a mattonkou nebo v kuchyňce, kde obohacuje svým šarmem a vtipem kolemjdoucí. U pracovního stolu vypadá až nemístně. Mizí zásadně ve tři a rozhodně to nebude „kvůli pracovní schůzce“, jak zní ofiko verze.

 

Nesmrtelný workoholik

Řídí se Zátopkovým heslem „Když nemůžeš, tak přidej“. Ne na výplatě, nýbrž na pracovním nasazení. Píchačky zavařuje i v noci a o víkendech. Možná je robot, ale asi by nebylo vhodné vylít na něj „omylem“ sklenici vody, abyste zjistili, jestli zkratuje.

 

Perfekcionista

Každý krok, který uděláte, je pod jeho drobnohledem. Klikli jste v prezentaci myší na špatnou kolonku? Překlepli se ve slově? Chyba!! Vesmír shoří a vy nedostanete odměny.

 

Volnomyšlenkář

Věčný snílek diskutující o velkých myšlenkách a principech svobodného jednání, nejraději v rámci pokročilejších hodin na teambuildingu s koloběžkováním na Šumavě. Od pondělí do pátku ale zapomíná na termíny, úkoly a definuje význam chaosu. Slova jako „vize“ a „není malých cílů“ by měl vyměnit za „harmonogram“ a „debrief“.

 

Prokrastinátor

Oblíbený lídr. Akorát že vůbec. Věčně od něj posloucháte „to uděláme zítra“. Ale zítra nikdy nepřijde a zítřek vždy umírá (navzdory snahám Jamese Bonda), a tak se práce hromadí.

 

Sociální motivátor

Druh šéfa, který tráví většinu dne povídáním a motivováním týmu podle TED talků, co si včera pustil na YouTube Premium. Má celou knihovnu od Jan Melvil Publishing a několikrát týdně chodí na sedánky s pracovním koučem.

 

Sarkastik

Vše, co říká, zní jako vtip. Ale někdy je těžké říct, jestli se smějete s ním, nebo jemu. Každopádně je s ním legrace, dokud se jeho přístup neprojeví na vaší výkonnosti.

 

Poskytovatel nevyžádaných rad

Všechno ví nejlépe. Tedy ve svých představách. Každý problém řeší „dobře míněnou“ radou, i když se o ni vůbec neprosíte.

 

Extrémní extrovert

Showman větší než Dan Nekonečný. Za každých okolností. Každou schůzku promění v divadelní představení, i když je jejím předmětem fiskální uzávěrka malé firmy na výrobu zdířek do odtokových kanálů.

 

Profesionální panikář

Hysterik, který si vždy najde něco, čím se může stresovat a zaměstnat si hlavu. Při pohovoru se uchazeče ptá, proč odešel z práce v roce 2013, a řeší, proč řidič dovezl zásilku papírů do tiskárny o šest minut později.

 

Šéf na dálkové ovládání

Rád udržuje vztahy na dálku. Ale nenese to s sebou motýly v břiše, když se konečně osobně setkáte. Tenhle lídr je věčně v cizině nebo na služební cestě, ale maily vám posílá ve tři ráno.

 

Kapitán kompromisu

Bojí se konfliktů a vždy hledá střední cestu. Výsledkem je, že nikdo nikdy není opravdu spokojený. Takže s ním vlastně máte takový vztah z rozumu, kdy spolu zůstáváte jen kvůli dětem.

 

Věčný optimista

Věří, že všechno jde vždy hladce a žádné problémy neexistují. Svět je pro něj hezkým místem. Asi nikdy nečetl Krimi Plzeň a všichni mu proplácejí faktury bez zpoždění.

 

Skvělý šéf

Yetti mezi manažery, ale občas ho lze ve volné přírodě kanceláře zahlédnout. Dál netřeba nic říkat – takoví lidé jsou pro účely tohoto článku správňácky nudní.

 

Zdroj: magazin.almacareer.com